Još toga otkrivam ovih dana

Sove, poklon i pakovanje

03 November 2011

Nije bilo teško odlučiti se za torbicu i novčanik u obliku sove (Accessorize), bio je to savršen damski poklon jednoj devojčici za njen 9-ti rođendan.
Trebalo je još samo ga upakovati na interesantan način. Kada sam videla hartiju za pakovanje, sinula mi je ideja: zašto sve ne bi bilo u vezi sove?! Tako smo napravili drvo, u čijoj krošnji je upakovan poklon, grane smo ukrasili sovama koje smo sami pravili.
Neka od njih može vam poslužiti kao rođendanska čestitka.

Potrebni su vam:
  • rolna od potrošene aluminijumske folije ili ubrusa, 
  • karton (kartonska kutija ili amblaža nekog keksa), 
  • papir u boji,
  • makaze, lepak.
Rolnu na jednom kraju iseckate, delove savijete, zalepite za kartonsku podlogu (kružnu u našem slučaju) i preko zalepite prsten napravljen od kartona, sve to da bi "drvo" stajalo.
Poklon uvite kao vreću koju ćete okrenuti naopačke i skupljen deo "vreće" ubaciti u rolnu. Dopunite rolnu oko vrha kartonom, tako ćete da učvrstite krošnju i sprećita da ispada. 
Da bi ste napravili grane savite, urolajte karton (kutije od keksa) i zalepite ga na krajevima, probušite rolnu makazama i uvucite grane tako da budu okrenute pod odgovarajućim uglom. Isecite papir u boji u obliku listova i nasumice ih zalepite po drvetu.
Možete rolnu ofarbati braon bojom, koristeći vodene boje, tempere ili kafu.
Ako ste spremili poklončiće i za slavljenikovog brata ili seku, i još npr. knjigu, možete sve uviti i ukrasiti kao travu: zalepiti trake starog zelenog papira za uvijanje, baciti još po koji šareni listić i na sredinu stavite vaše drvo.
Ostaje još samo da dodate sove, da ih nacrtate, isečete, zalepite, docrtate oči i kljun, krila, prerje... i spremni ste za provod.
Jovanina sova :)
Nisu sve sove pravila deca i nisu sve završile na drvetu, bila je to luda zabava za sve i ja sam baš zadovoljna delom. Nadam se da je i slavljenica.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.