Još toga otkrivam ovih dana

Dobre stare pesme

13 July 2009

Ne znam da li ste voleli da nervirate roditelje nekim svojim ludorijama. Ja sam im pevala (baš čudno?%&($, inače nisam poznata kao "pričalica" u porodici, sećam se imalo je to i nekih gadnijih naziva, brrr nema veze).
Na primer, mogla sam u nedogled da pevam "Ide prvi beduin, ide drugi beduin, ide treći beduin, četvrti i peti, ide šesti beduin, ide sedmi beduin, ide osmi beduin, deveti i deseti, ide prva kamila, ide druga kamila, ide...,ide osma kamila, ide celi karavan. Ako vam se svidela ova pesma lepa ja ću vam je pevati opet iz početka, ide pravi beduin...".
Može i bez beduina.

Onda je išla "Iiit's a... FOOD AROUND THE CORNER" faza. Slatka mala buvica, duša. Nju je Mama baš volela... Sećate se seigurno onog crtaća, sa psom koji ne sme da se češe. Pa život je uvek nekom majka, nekom maćeha, a raj za buve.

I danas čujem ovu patkicu... samo dok mi deca nauče engleski, nerviraćemo tatu do besvesti, hihihhi.

2 comments:

Anonymous said...

Ja sam imala "I opet tata kupioo kozu s plavim ocima,krive noge ima i mrda usimaaa i ako vam se ne svidja ova pesma nasa mi cemo je pevati i opet opetopet...i opet tata..."
Ne znam kako su me istrpeli :D

Ninočka said...

Ne znam ni ja, ali uskoro će i moji početi sa ovakvim pesmicama pa ću saznati. Sad mi je jasna potreba za ponavljanjem čuvene rečenice moje mame: "Čuvaj živce, trebaće ti" :)

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.