Ne bih sebe mogla nazvati super domaćicom. Doduše. mogla bih reći da i volim da kuvam, ali toliko ne volim da pripremam namirnice (ljuštim, seckam i slično) da i nisam mnogo u kuhinji. Ipak sam odlučila da ovaj recept objavim više zbog sebe nego drugih, ako odlučim ponovo da ga spremam da imam gde da ga nađem. Svejedno bih morala da ga zapisujem u svesku, jer je zapravo kombinacija više recepata sa neta.
Dakle, šampinjoni sa povrćem (lukom, tikvicom i šargarepom)
Iseći:
- 1 manji crni luk,
- praziluk (količina otprilike kao još jedna veća glavica luka),
- mladi beli luk (1 struk ili više)
Dodati:
- 400 g šampinjona isečenih na listiće,
- malo vode (recimo šoljica od crne kafe).
- 1 veću tikvicu i
- 6-7 mladih šargarepa.
- vegetu,
- crni biber,
- listove lovora,
- origano,
- na kraju i majčinu dušicu (to obavezno dodajem u dinstana i kuvana jela).
Još jedna varijanta je da se u sve umeša jogurt ili kiselo mleko; ovo nisam probala.
U jednom trenutku sam htela da dodam i paradajz, i odustala. Ne vidim šta bi mogao da pokvari, ali ni ovo nisam probala.
Prilog:
Mlade krompiriće skuvati pa kad su bili polu gotovi začiniti vegetom i staviti da se proprže na maslinovom ulju. Pred kraj dodati kari. Ukusno jelo je gotovo!
Uz to lepo idu paradajiz salata i kuvani karfiol sa majonezom, tvrd kravlji sir, može i feta, maslinke.
Pa... ako vas ideja privuče, želim vam prijatan ručak i uživajte dok spremate ovaj pravi letnji obrok.
3 comments:
Izvrsan recept,zaslužuje da ga se proba!
A za čišćenje šampinjona sam jednom vidjela kod Golog Kuhara da ih treba ubaciti u preveliku zdjelu,zaliti obiljem hladne vode,u to dodati nekoliko žlica soli i promiješati.Od tada tako radim,zatim izlijem sve u cjedilo i to je to.Vidi,možda i tebi bude taj način odgovarao :-)
Ovo zvuci ekstra, i brze i lakse. Vec mi se svidja, probacu prvom prilikom! Hvala.
doobra kombinacija,., Hvala,., Spas kad imas samo te sastojke, plavi patlidzan umjesto tikvica ((::
Post a Comment