Još toga otkrivam ovih dana

Kako su deca dočekala ovaj uskrs

22 April 2009

Odlučili smo da ove godine ne koristimo "pijačne boje", samo one prehrambene. Kad tome dodamo voštane bojice (one uljane su naročito dobre) imali smo Uskrs oslikan dečjom, i Tatinom maštom. Mama je naravno bila sporedni igrač :).

Spremni smo za stvaranje
A onda je trebalo napraviti korpice za jaja, ima na netu sjajnih predloga za razne posude od kartona, "tetrapaka" od mleka, jednostavnih korpica od kanapa ili vunice i balona, i koječega još. Ali mi nismo imali nmogo vremena, pripreme nismo počeli unapred, pa je sve trebalo da bude gotovo tokom dva dana pred sam Uskrs. Ideju smo dobili ovde, malo smo je prilagodili, čak nismo koristili ni tempere ili druge bojice koje bi ih učinile još slađim. Ali cilj je bio da se deca dobro zabave pa je lepljenje sličica bilo pun pogodak.


Na kraju je sve to izgladalo ovako:

I na kraju smo odlučili da celom dručtvu dodamo drugara, evo ga naš mali zeka, ideja je došla nenadano, setila sam se pesmice Duška Radovića:
Plavi zec,
Čudni tec,
Jednini na svetu!

I tako nasta naš plavi keka ;)još da dodamo zube, i brke
evo ga... a ispod viri Bekino jaje, za princezu, princeza
Srećan praznik svima, Hristos Voskrese.

0 comments:

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.