Još toga otkrivam ovih dana

Kako zabaviti decu tokom puta

03 August 2009


Prvo što smo spremili za put bile su kutije koje smo napravili zajedno, inspirisani kutijama za mede, koje smo našli na Kids craft weekly. Jedino što ih nismo ofarbali akrilnim bojama kako smo planirali, ali zabava u kolima je bila ukrašavanje kutija stikerima.
U njima deca mogu da drže bojice i igračke ne samo tokom puta već i u apartmanu, pa i kasnije kada se vratite kući. To je dobar način da na letovanju ne izgubite ništa od dečijih sitnica, a i da ona sama odlažu svoje šnalice ili školjke na mesto.

Pošto sam odlučila da put do mora provedemo u miru i bez frke, obezbedila sam se drvenim i voštanim bojicama i naravno bojankama. Čak sam smislila i kako da klinci crtaju ili boje u autu.
Na deblji karton, nešto veći od A4 formata, zalepila sam štipaljku lepkom za drvo, pored sam zalepila neke drvene ukrase, mogli su i stikeri, čisto da znaju koji je karton čiji. Tako su mogli da crtaju i tokom putovanja, držeći karton na sedištu ili u krilu, okrećući ga po potrebi, a zakačeni papir je ostajao na mestu.
Jedino... što ih crtanje nije zanimalo, ne znam zašto?!?&$#grrr??? (kad je kod kuće ista zanimacija u pitanju, zabava traje bar pola sata, uvek dovoljno da se na miru popije kafa).
Lista obaveznih stvari koje deci treba dati tokom putovanja (dodala bih časopise, knjige, neke sitne zanimacije kao npr. autić za dečaka) sledeće godine će se povećati za igračke koje će sami birati pred put. Mislim da će Beti odabrati neku lutku, recimo Bratz, ali obavezno da uz nju ponesemo i odelo za presvlačenje. Nadam se da će im to pomoći da budu malo mirniji.
Mada, razmišljajući o ovogodišnjem putu do mora, gosn Marfiju i tome da idući put vodimo petogodišnje i trogodišnje dete, jednimo što ozbiljno mislim da upakujem je strpljenje.

2 comments:

gospodja Tralalalinski said...

Danas sam otkrila vas blog, divan je! Odmah dodat u Google reader!
A, ova ideja sa stipaljkom, pa, definitivno to moram zapamtiti kad dodje vreme da i moj decak krene sa crtanjem i bojenjem!
pozdrav od Ane

Ninočka said...

Hvala puno,puno, ovakvi komentari baš znače! Nadam se da ćete i dalje uživati.
:)

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.