Još toga otkrivam ovih dana

U Lošinju možete da stvarate mala umetnička dela

13 August 2009

... kupajući se ispred roze kuće.Ako krenete duž uvale Čikat, levom stranom, naićićete na sjano mesto za kupanje, i na mnogo kamenja koje vam osigurava novu zabavu na između dva kupanja.
Voda je savršeno čista, predivna, sunca ima veoma dugo-kad već na plaži Čikat i poslednji milimetar peska ostane u senci, ovde kupanje i sunčanje traju još uvek. Ima krupnog kamenja na mestu gde se ulazi u vodu, ali sunčate se na steni koja se proteže uz more, nivo niže od šetališta.
Evo ga Tata, i iza njega naša jahta! :)

Ne samo da sam dobar stihoklepac, nego bi to bilo TAAAAKO dobro da je istina!!!A more tako plavo, divno, kažu da je na ovom mestu slanije nego tamo na plaži sa peskom... Imate puno pravo da mi zavidite, ja zavidim sebi :)
Dakle, prvo sakupite divno kamenje, objasnite deci da treba da bude ravno, sa što većom površinom za crtanje... i odmarate dok oni traže savršen oblik, i suše ga od mokrih ručica.

Spremite voštane bojice...I crtanje može da počne...
Mi smo pravili čudovišta, tužne face-srećne face, zatim smo crtali sunce, cveće i kuće koji zajedno prave novu sliku-kompoziciju od više kamenčića. Nešto kao kolaž :p
Moj mali umetnik :) Tih dana je Tata sa plaže nosio i kamenje, obavezno!

3 comments:

škrabalica said...

čitam traže roditelji letovališta sa zabavnim parkovima za decu, raznim aktivnostima, a deci ustvari tako malo treba. mali su i znaju da uživaju u onome što mi tako često uzimamo zdravo za gotovo - u prirodi :)
prelepo letovanje. uživam u fotkama :)

Mish said...

evo, kumo, prikljucujem se ovoj grupi zavidnih... :)

Ninočka said...

Škrabalice potpuno si u pravu, mi smo isto primetili. Pesak, kamenje, more i druga deca sasvim su dovolji za dobar provod i lep dečiji san. Slika će biti još, drago mi je što uživaš!

Kumo, mogli bismo sledeće godine tamo zajdeno. Tako bi se sigurno i videle!!! :)

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.