Još toga otkrivam ovih dana

Šta sve možete u Lošinju

13 August 2009

Možete da uživate u predivnoj plaži koju smo mi najviše posećivali, Čikat.

Najpre zbog sjajnog peska.

Deca prosto uživaju u svakom trenutku provedenom na plaži: bazeni, dvorci i kule, carstvo lopatica i kofica može se naći duž cele plaže.

Voda je sjajna-čista, naročito ujutru, moje omiljeno doba dana za plivanje. Dubina se polako povećava, ali ne toliko sporo da bi izludela odrasle.
Beti i Niki u vodi
Možete da uživate odmarajući se u kafiću na plaži, u hladovini okruženi mirisom borova, svuda oko vas je pesak, sa divnim putićem od drvenih greda. Nema plastike i betona. Zavaljeni ste u drvene stolice, treba vam još samo knjiga ili kao našoj deci bojice i razglednice (neizostavni deo letovanja, možete ih
naći za 3 ili 4 Kn na plaži ili za 2Kn na rivi), karte, domine, sve što vam je jednostavno da ponesete u torbi.






Deca na ljuljašci, igramo Crnog Petra, Beti je oduševljena! Niki joj pomaže da pobede Mamu, al se ona dobro brani... :)
Dalje možete da se bavite (ili da naučite, kao i vaše dete) jedriličarstvom. Mi nismo ali svakako je zanimljiv prizor.O uvali Čikat možete čitati dosta zanimljivosti na internetu, kao što je kako je pošumljavano ostrvo (park šuma Čikat), pa kako je zahvaljujući tome Lošinj proglašen za klimatsko lečilište 1892. god. Oko gotovo celog ostrva je šetalište, idealno za vožnju bicikle ili rolera.
Šetajući duž uvale Čikat mi smo otkrili još jedno mesto za kupanje, gde je sunca bilo i posle 8 sati uveče, a voda čista i prosto mami da se u njoj bude. Zvali smo to mesto ispred "roze kuće".
Al o tome neki naredni put.

0 comments:

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.