Još toga otkrivam ovih dana

U Lošinju možete da stvarate mala umetnička dela

13 August 2009

... kupajući se ispred roze kuće.Ako krenete duž uvale Čikat, levom stranom, naićićete na sjano mesto za kupanje, i na mnogo kamenja koje vam osigurava novu zabavu na između dva kupanja.
Voda je savršeno čista, predivna, sunca ima veoma dugo-kad već na plaži Čikat i poslednji milimetar peska ostane u senci, ovde kupanje i sunčanje traju još uvek. Ima krupnog kamenja na mestu gde se ulazi u vodu, ali sunčate se na steni koja se proteže uz more, nivo niže od šetališta.




Evo ga Tata, i iza njega naša jahta! :)

Ne samo da sam dobar stihoklepac, nego bi to bilo TAAAAKO dobro da je istina!!!



A more tako plavo, divno, kažu da je na ovom mestu slanije nego tamo na plaži sa peskom... Imate puno pravo da mi zavidite, ja zavidim sebi :)




Dakle, prvo sakupite divno kamenje, objasnite deci da treba da bude ravno, sa što većom površinom za crtanje... i odmarate dok oni traže savršen oblik, i suše ga od mokrih ručica.

Spremite voštane bojice...I crtanje može da počne...
Mi smo pravili čudovišta, tužne face-srećne face, zatim smo crtali sunce, cveće i kuće koji zajedno prave novu sliku-kompoziciju od više kamenčića. Nešto kao kolaž :p
Moj mali umetnik :) Tih dana je Tata sa plaže nosio i kamenje, obavezno!

3 comments:

škrabalica said...

čitam traže roditelji letovališta sa zabavnim parkovima za decu, raznim aktivnostima, a deci ustvari tako malo treba. mali su i znaju da uživaju u onome što mi tako često uzimamo zdravo za gotovo - u prirodi :)
prelepo letovanje. uživam u fotkama :)

MDS said...

evo, kumo, prikljucujem se ovoj grupi zavidnih... :)

Ninočka said...

Škrabalice potpuno si u pravu, mi smo isto primetili. Pesak, kamenje, more i druga deca sasvim su dovolji za dobar provod i lep dečiji san. Slika će biti još, drago mi je što uživaš!

Kumo, mogli bismo sledeće godine tamo zajdeno. Tako bi se sigurno i videle!!! :)

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.