Još toga otkrivam ovih dana

Provod

09 September 2009

Možda me žalost a donekle i bes zbog završetka leta košta svesnosti da i druga godišnja doba jesu vredna pažnje. Nije to samo zbog letnjeg raspusta, prosto mi je leti=lepo vreme, sve lakše: ne zvocam deci "obuj patofnice", "ne kvasi se", brže se obučemo, spremimo i prosto izlećemo napolje, veš se suši brže, razbijamo se od sladoleda, mackamo se bojama i peremo - sve u isto vreme :).
Svakako ima toga još mnogo, ali znam da isto tako preterujem zapostavljajući čari drugih vremenskih uslova. Smišljaću ih usput, dok dolaze. :)
Mada, o ukusima ne vredi raspravljati, "lepo" vreme je svako po kom je čoveku dobro u svojoj koži, a to može biti i kišan dan.
Ovih dana samo kukam na ove ni tamo ni vamo vremenske uslove. Nekako mi se prebrzo srozala temperatura sa 30 na 25 stepeni C, mada sam džangrizava i zbog ove (sad sam u fazi velikog kašlja) prehlade. I onda od juče BUM INFORMACIJA. Pa ovaj vikend nudi toliko mogućnosti... Prosto nije ni fer, umesto da razvuku događanja na ceo mesec, sve nagurali u jedan vikend a od sledećeg ima paučina da se navlači na dešavanja u Srbiji.
Sem ako ne pečete papriku za ajvar i zimnicu, njam.

Evo gde se sve možete uputiti još od petka, pa sve sa nedeljeom zaključno:
  1. Smederevska jesen - Smederevo, 10.-13. septembra. Kao ni deca, ni ja nisam išla ni na jednu od ranijih manifestacija, a ova je 122. po redu. Pri tom ni kumove nismo dugo videli, pa smo ih se uželeli. Još da su nam tu braća sa Tetkom i Tečom... Ako krenete put Smedereva, prvo pročitajte o manifestaciji i programu.
  2. Festival uličnih svirača - Novi Sad, 8.-12. septembra. Ja videh u vestima, i odmah sam se zaljubila i u ideju i u događanja. Ako u subotu ne bude kiše... Ko zna, videćemo :)
  3. Animanima - Čačak, 9.-12. septembra. Ovo je jedino doba godine kad nema šanse da deci kažete: "Sad je dosta, nema više crtaća!". Valjda sam vam time sve rekla :). Svejedno pročitajte o tome i ovde.
  4. Rezervisano za nedelju, Batajnica - Beograd, 13. septembar. Aeromiting, letački program počinje u 11h.
Nadam se da ćemo negde otići; ako ne-zabavićemo se mi kod kuće nekako. Samo, baš bi bilo dobro malo promeniti (obojiti) svakodnevnicu. Bar ovim raznim bojama jeseni.

6 comments:

škrabalica said...

upravo spazih i nešto egzotično!
pod 2. bih rado i ja posetila. (:
gde god da odete lepo se porvedite!
ovi dani su idealni. nije previše vruće, taman za uživanje (:

škrabalica said...

zaboravih link
http://tihomirstojanovic.com/2009/09/africko-selo-nedelja-kulture.html

Ninočka said...

Fenomenalno, hvala Škrabalice!!!

Radoznala tetka said...

Super su predlozi. Eeeeeeeeeee da sam malo blize. Jec, jec.
Uzivajte. Sta god da izaberete bice super.

Anonymous said...

thanks for post.This article translate for me, my friend Marko
greetings from Camp from Thailand

Ninočka said...

Tnank you and greetings for Marko, from us. :)

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.