Još toga otkrivam ovih dana

Kako upakovati poklon

21 January 2010

Spremili smo papire za novogodišnje poklone i usput smo se odlično zabavili. Koristili smo tempere, pa su se one posle krunile, ali nije bitno. Deca i oni koji se sa njima igraju - uživaće, oni koji poklon dobiju - radovaće se. To su dovoljni razlozi da sami napravite ukrasni papir kao deo poklona, a trebaće vam: farba tj. tempere (ne zna šta drugo koristiti, a da se lako spira sa ruku i da nije opasno za decu; ko zna neka nam kaže u komentaru), krompir za pečate, neka četkica ili sunđer kojim bi se pečat od krompira mazao. Naša je tehnika bila drugačije, koristili smo tanjire od stiropora koje koriste za pakovanje povrća ili mesa u prodavnicama. Tu smo razmazivali tempere i učili koliko debeli sloj treba da ostane na krompiru.

Ideja je stigla sa Frugal Family Fun bloga.

Pečat: željeni oblik nacrtate na presečenom krompiru, vi ili dete, urežete ga nožem duboko u krompir i onda isečete deo oko crteža. Probala sam da ne pravim od toga filozofiju, npr. ovde možete videti kako se to radi. Ili idite na YouTube, tamo ima dosta toga (potato printing).

Evo kako je to bilo:Naši pokloni, na samom kraju puta.

3 comments:

gospodja Tralalalinski said...

o, lampioni su me oborili s nogu!

Ninočka said...

Jesu divni, a tako se lako prave. Mogla bi se tako nanizati i srca ili mede recimo. A odli;na je zabava praviti ih.

Anonymous said...

научили

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.