Još toga otkrivam ovih dana

Knjige su uvek pravi poklon

16 January 2010

Oduvek sam volela da poklanjam knjige, mada nisu sva deca radosna kada im stigne takav poklon. Igračka jeste nešto čemu se većina više obraduje, ali šanse da omanete (ako niste sigurni u dečiji izbor i želje) tu su daleko veće nego sa knjigom.
Mi smo kod naše dece udružili obe ove stvari, oni se iskreno obraduju i igračkama i knjigama koje odmah otvaraju i bar prelistavaju (ili im čitamo dok stežu lutkice koje čekaju svoj red).

Beli put je izdavačka kuća čija su se izdanja pojavila na našim policama tek pred kraj predhodne godine. Ali zato su trenutno hit. Naročito Rusvajko, sa njim i vešticom Hagi Agi koja želi da se uda za princa, smeha nikada dosta.
Evo šta smo mi odabrali za rodjendan našim prijateljima blizancima: otkačenu vešticu Matildu koja praveći napitak pa može malo i da pogreši, i malu krticu koja sa 4 prijatelja otkriva lepotu jednog snežnog dana.


Čestitke smo pravili sami, kartice sa porukama smo kupili kad i knjige a onda smo ih lepili na šarene kartone. Odatle je počinjao Betin deo posla, da ih ukrasi kako god želi a to se trenutno uglavnom svodi na crtanje. Nadam se da će ljubav da sama napravi ili ukrasi nešto trajati dugo!

Evo jedne ideje kako da brzo i jednostavno prenesete poruku, a usput sa decom vežbate slova, i lepljenje. Čak i seckanje može biti njihov deo posla.

Za kraj da Vam predstavim njeno veštičanstvo Hagi Agi. Ovakav poster dobijate ako knjige kupite u Kosovskoj ulici u iznosu od preko 3000 dinara. A naš jedva čeka da zagrli zid.

Danas je i poslednji dan da u Domu sindikata, na Božićnom sajmu kupite neku knjigu sa 20% popusta. Mi smo doduše iskoristili sjajnu ponudu, 5 slikovnica za 1500 dinara, pa smo napravili kupovinu koja nam je donela i poster i zlatnu karticu u klubu čitalaca. Spremite se za neke buduće rodjendane na koje ćete ići i to udružite sa datumima bitnim vašoj deci i eto šanse. Poster je fenomenalan, ali su knjige još mnogo bolje.
Uživajte čitajući.

0 comments:

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.