Potreban materijal:
- 7 jaja
- 7 kašika šećera
- 7 kašika griza za bebe,
- ulje, malo da bi se podmazala djuvečara
- Mikserom umutiti šne od belanaca,
- dodati šećer i mutiti da se ne čuje krckanjekristala šećera,
- dodati žumance i umutiti da se sve izjednači.
- Varjačom polako mešati masu dok se polako dodaje, jedna po jedna, kašika griza.
Sipati masu u đuvečaru podmazanu sa malo ulja, i staviti u zagrejanu rernu, pojačati vatru na 220º C i peći dok ne porumeni. Za to vreme skuvati 2l mleka sa 3 kašike šećera. Kada se mleko skine sa ringle dodati 2 vanilin šećera.
Koh izvađen iz rerne iseći na kocke, preliti ga mlekom (još dok je topao) i ostaviti da upije mleko i da se ohladi.
Prijatno!
2 comments:
Njam, toliko sam ga volela kao mala, da nikad nisam mogla da docekam da se ohladi, nego sam ga jela vruceg i to kasikom direktno iz tepsije!
Hihihi, imam jednu takvu ovde. A ja sam ga jela u ogromnim količinama kad sam rodila decu, kazale "babe" da je dobar za dojenje. Al' su me prešle! :)
Post a Comment