Još toga otkrivam ovih dana

Od srca srcu

16 February 2011

Svaki dan je dan ljubavi! Mi nismo obeležavali 14. februar kao onaj koji nas na to podseća, ali ćemo svakako iskoristiti internet kao mesto na kome se prave kreativne stvari koje mogu da nam pomognu da drugima pokažemo koliko nam je stalo do njih.
Ja volim ovaj reljefni karton (kako se zapravo zove?) ali ako imate nameru da ga ukrašavate (stikerima, dugmićima, ukrasnim trakama) mnogo će vam lakše biti da za to koristite glatku stranu. Pokazalo se da platnene pantljike nije baš lako heftati za taj karton, pa sam ja koristila oho lepak za spajanje delova.

 
Izrada: isečete pravougaonik širine srca, traku presavijete na pola i krajeve uvijete pomoću flomastera.
Ako želite da dobijete oblik srca krajeve savijate ka unutra. Ako želite da napravite leptira traku savijate ka spoljašnjoj strani, a onda spajate po dve takve trake. Mi smo za leptira jednu od traka isekli na polovini, pa smo drugu umetali između ova dva isečena dela.
Da bi ste okačili srce oko vrata ili da visi u sobi kao ukras, možete koristiti trake od platna ili one kojima se uvijaju pokloni i cveće. Možete ih spajati heftalicom (nama se pantljika izvlačila) ili lepkom kao mi.

Ideja preuzeta odavde.

4 comments:

Nasmijano nebo said...

jako su mi lijepi leptirići i srca. baš ste imali zabavan dan. bilo je tu puno posla.

huana said...

Negdje sam pročitala komentar,pa ću ga sad bezobrazno citirati ne navodeći autoricu: "Sva sreća da nismo zaljubljeni,nego se volimo!".Tako je i kod nas pa ni mi nismo slavili dan zaljubljenih,jer se volimo svaki dan,al zato smo zaljubljeni u dobre kreativne ideje,a ova je jedna od tih! Hvala za ideju!

gospodja Tralalalinski said...

preslatki leptiric i srca, preslatka je vasa sobica, tako sarena, preslatki ste VI! Ljubimo vas!

Ninočka said...

Drage moje hvala na ovim divnim rečima, puno puno poljubaca od nas za sve vas!!!

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.