Još toga otkrivam ovih dana

Kostim meduze

28 October 2011

Ovog leta... jurio nas je Sunđer Bob.
slika preuzeta odavde

Ako vam je potreban, za maskembal ili Halloween, evo kako da lako i brzo napravite kostim meduze. Za kostim Sunđer Boba pogledajte na drugom mestu.

Verzija broj 1. Vreme izrade 20 minuta.
Potreban materijal: karton, kret papir, satenska traka.

Trebaće vam i šerpe ili bilo šta drugo što biste mogli da koristite kao šablon da bi ste napravili kružni prsten od kartona. Zatim karton obavite krep papirom isečenim na trake. Probušite rupe (može i makazama), kroz svaku provucite satensku traku i vežite čvor. Traka bi trebalo da bude dugačka bar do dečijih kolena. Što više traka, to bolje. Kraj.
Ono što mi nismo imali, a preporučujem, je kapa ili majica (duks) sa kapuljačom u odgovarajućoj boji. Jesam li rekla da decu treba obući u boje koje su iste ili slične izabranom krep papiru i satenskim trakama?!?

Verzija broj 2. Vreme izrade 1 sat.
Pošto nam karton iz prve verzije nije bio dobro isečen za ovaj model meduze, morali smo da dodamo još jedan, u kom je krug koji se baca (unutrašnji) bio istog obima kao dečija glava. Za šablon smo opet koristili šerpu, užu. :)


Trebaće vam JOŠ i novinski papir, lepak i selotejp.

Papir izgužvate, zalepite za karton, pričvrstite selotejpom, pa tek onda sve zajedno obavijete krep papitom. Dodate dve satenske trake kojima ćete vezati deci mašnu ispod vrata, kao da nose šešir. Time ćete osigurati da kostim ne spadne sa glave.

I to je sve!                 slika preuzeta odavde

2 comments:

Škrabalica said...

meduze su diiivneee! ja sam htela onu sa kišobranom, ali moje dete nije htelo da čuje.

Ninočka said...

Znam o čemu pričaš jer su tu varijantu sa kišobranom i moji odbili, a to je bilo PRVO (KAO NAJLAKŠE)u ponudi. Jedina mana ovih meduza koje uključuju krep papir je što kostim ne može da se nosi po kiši - krep papir je "neotporan" na vodu.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.