Još toga otkrivam ovih dana

Pred kraj godine

30 December 2009

Kao da i nije kraj godine! Neverovatno zvuči ali ja nemam nikakav poseban osećaj po pitanju dočeka, trpeze, o toaleti da i ne pričam. Ok, ne kažem da treba da budem drugi čovek, ali ranije mi je i sama fraza "Nova godina" ulivala osećaj promene i proslave. Sada se radujem prvom jutru 2010. jer znam da će deca da se oduševe poklonima.
Možda u tom grmu i leži zec - sve moguće gužve i frke smo zaobišli u širokom luku: poklone smo deci kupili još pre dve sedmice, ne opterećujemo se klopom (kajmak i ajvar, neko mesamce i šta ti više treba?!?), jelka je plastična (dok ne počnemo da kupujemo sa busenim).
Juče sam skoknula do obližnjeg tržnog centra, do dečije prodavnice da dokupim neke sitnice. Brzo sam uzela šta mi treba i na kasu, srećom bila sam druga u redu. A oko mene nervozni roditelji (vruće im je, deca izvoljevaju, a robe nema, desetkovani rafovi), nervozna deca (nešto bi hteli, a ne znaju šta da izaberu od ponuđenog, i na sve to još i nervozni roditelji), a unutra stvarno vruće.

Doduše od ovolike opuštenosti sutra ima da padnem na nos od posla :)
Ma nek ide godina...
Deca i ja nismo baš bili mnogo vredni po pitanju ukrasavanja stana, ali evo šta smo spremili za sutra:
  • poklončiće za vaspitacice (ovi sapuni fenomenalno mirišu, preporučujem kao prirodan proizvod)
  • čestitka za vaspitačice, ideju smo uzeli sa Goody goody gumdrops. Nabavili smo raznorazne bušače - Niki ih obožava, već smo ih koristili za jelkice: kolaž papir i zelene flaše subotičkog jogurta.
  • Novogodišnje čestitke šaljemo sutra. Kupili smo ih na unicefovom štandu još u subotu, ali su deca svaku čestitku ukrasili svojim crtežima, pa je potrajalo. Neće nas sprečiti nikakva sitna kiša da se provedemo u pošti, jupi markiceee.


  • Spremali smo mašnice za jelku, od testenine. Ili možda ipak postanu leptirići, hmmm.

  • Ja sam spremila tegle, sutra im sledi punjenje. Ako bude bilo dobro, šaljem vam recept.
Srećna Vam Nova 2010. godina!
Neka Vam obezbedi dobro zdravlje, ispuni svaki dan ljubavlju, i donese bar malo više sreće i pameti od ove prethodne. Sve najbolje Vam želim.

2 comments:

deda said...

Srecna Nova godina!!!
Sve zelje da ti se ostvare i da te sreca prati!!!
Ziveli !!!

Ninočka said...

Hvala Deda. Neka zdravlje i sreća prate tebe i sve one koje voliš i poštuješ!

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.