Još toga otkrivam ovih dana

Knjiga

24 February 2010

Odavno se bavim pravljenjem knjiga od papirnih kesa. Prosto ne znam zašto me to tako privlači, ali jednostavno mi se sviđa i s vremena na vreme napravim po koju igrajući se sa veličinom i brojem strana. Za spajanje listova možete koristiti razne načine, internet je prepun upustava, ljudi imaju odlične ideje.

Na primer, ako iskoristite šarene papire za kopiranje i date detetu da ukrasi kartonske korice po volji, ovo može biti sjajan poklon za dete (za devojčicu naročito). Ili ako je starija, može da pravi ovakve sveščice i poklanja drugaricama. Unikatan poklon, koji se ne može kupiti.


Na netu postoji mnogo blogova o pravljenju raznih knjiga. Za mene najzanimljivije je sledeće:
  1. Prvu knjigu sam napravila skroz po ovom uputstvu (Junk Journal), ukrasila sam korice dugmićima. Ideja da se sve poveže pletenicom od plastične kese je odlična.
  2. Evo kako ja najčešće povezujem stranice; lako je: tri rupe probušite šilom i samo "ušijete" atraktivnom trakom. Creativity Prompt 
  3. Ovu knjigu sam ušivala koristeći malo više trake: pogledajte ovde.
Neka vam je srećan i uspešan rad, čime god se bavili.

2 comments:

gospodja Tralalalinski said...

Odlicne ideje! Kad god hocu da naparvim knjigu s M, najviseme namuce korice i spajanje listova. Iskoristicu neke tvoje ideje :)

Ninočka said...

Super, baš mi je drago.
Nisam samo rekla da je za ovo jednostavno spajanje potrebna velika igla, kao za ušivanje samo je ova za pletenje. Šarene trake su po metru 10 dinara, što i nije skupo. Srećno!

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.