Još toga otkrivam ovih dana

Devojčici s ljubavlju

26 April 2010

Deda nam je jednom prilikom napravio veliki ram za slike... a onda smo slomili staklo. Tako je drveni okvir dobio novu namenu - držač za šnalice.

Za izradu sam koristila heftalicu za nameštaj (tapetarsku) i pištolj za topli lepak. O položaju traka sam se dogovorila sa Beti, ostalo je bilo lako.

Sa zadnje strane rama označite olovkom raspored traka. Zatim zalepite, toplim lepkom, jedan kraj trake.Traku jako zategnete pa zalepite i njen drugi kraj. Sve to osigurate heftajući na mestu gde ste lepili.
Na isti način zalepite i trake sa strane, one na koje ćete okačiti ram: ja sam koristila prvo jednu dužu traku čije sam krajeve zakačila za ram sa strane, a onda preko tih krajeva dodala dve ukrasne trake koje sam vezala u mašnu i pustila da vise sa ove strane okvira.

Ako vam ipak treba bolje uputstvo, možete ga naći ovde, ili ovde.

I ovo bi bilo neobično rešenje, ili samo jedna traka zakačena za slovo (početno slovo imena deteta) napravljeno od kartona. Ova druga varijanta je veoma lep i kreativan nosač šnalica, naročito ako uključite i svoju devojčicu u izradu.

Beti je odmah zakačila svoje šnalice, a ram je našao svoje mesto na zidu, iznad njenog kreveta. Ovo je sigurno predivna stvar za svaku princezu.


4 comments:

gospodja Tralalalinski said...

Slatko i kreativno

Ninočka said...

Hvala puno!

Marija said...

Ajme što je ovo dobro :))) Svaka čast!
Uza sve svoje ideje i one koje će mi pasti napamet, uopće ne znam kako ću jednog dana stići iskoristiti hrpu genijalnih ideja poput ove bilo za sebe ili za svoju buduću djecu :)

Jao, već mi se čini da će ovo dobiti dvije nećakinje od frendice, bilo bi šteta da bilo koja djevojčica ostane bez ovako nečeg lijepoga i praktičnoga :D

Ninočka said...

Hvala Marija, biće to stvarno predivan poklon. Uživaćeš i u izradi i u osmesima koje ćeš dobiti u znak zahvalnosti. Želim ti srećan rad!

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.