Još toga otkrivam ovih dana

Maske

24 November 2009

Deca su izabrala šta ćemo da pravimo, listajući knjigu "365 stvari koje sami možete da napravite i uradite". Maske su bile izbor oko koga su se brzo i lako složili.

Ranije sam na first palette naišla na maske za maskaradu. Odštampali smo sva 3 ponuđena šablona, mada je i njihovo pravljenje pomoću dečijih naočara odlična ideja (vidi na slici gore)!

Niki je, gledajući knjigu, odličio da bude grrr tigar, plavi.
Morali smo oblu masku, broj 2, malo da izmenimo: isečen šablon se presavije preko pola, da bude simetričan, pa se iseku tj. opkroje špicevi za tigra. Onda se šablon otvori, stavi na papir u boji i malene ručice nacrtaju liniju oko šablona.

Beti se svidelo sve, njena je maska naša zajednička improvizacija. Nismo u igru uključili ni trakice za uvijanje poklona, ni platno, ni žice za čišćenje flaša (pipe cleaners), a verujem da bi i sa njima kreacije bile maštovite, veoma. Imali smo šarene papire (možda bi bolje bilo da smo imale tvrđi karton), svetuclavi lepak i bojice. Bilo je to sasvim dovoljno.

Šare je crtala Mama (nadam se da se naslućuje da to nije dečijih ruku delo) crnim flomasterom.

Lepak sa štrasom mora dugo da se suši. To vreme je idealno za dečije popodnevno spavanje, ili pravljenje leptirića.

Na kraju dobijate:

Tigra dok je miran.

Grrrrrrrrrrrrrrrr

Probali smo kako leptir izgleda kada krajeve maske zategnete lastišem, što tanjim.

Ipak smo se odlučile za slamčice kao držače. Savile smo ih i pričvrstile krep trakom. Beti ih je sama lepila, ja sam samo pridržavala. Porasla je dovoljno za sve kreativnosti.

Ako se odlučite za nešto slično, ostavite nam link u komentarima.
I uživajte!

1 comments:

Anonymous said...

научили

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.