Još toga otkrivam ovih dana

Samo se čekao sneg

16 February 2010

Sećate li se šarenog snega kod Katie Sokoler? Jedna od današnjih zanimacija bila je bojenje sveta (bar jednog njegovog dela). Mi smo doduše odlučili da malo promenimo oružje protiv beline - umesto prskalica smo uzeli flašice i izbušili svaku (po 3 rupice) iglom koju smo zagrejali upaljačem. I iskreno, bolje uzmite prskalice. Nije ni ova varijanta loša (jeftina je, a i te se flašice brzo skupe) ali mala deca mogu da se isprljaju, ili isprskaju vas. U pitanju su boje za hranu pa će se nadam se naše fleke oprati.

Jedina prednost je što možete lako da crtate po snegu. Uostalom videćete našu princezu sa krunom, minđušama, crvenim rukavicama i crvenim čizmicama sa štiklicom. Kasnije je dobila i balon, ali su se tati do tad smrzle ruke pa je i on dobio rukavice.



Mi smo ostavili crteše u dvorištu jednog vrtića, sasvim slučajno - krenuli smo u veliki park na sankanje. Nadam se da će se deca, koja krenu u njega sutra, bar malo obradovati. Ako se neko i bude ljutio, nek očisti sneg i nestaće i naši crteži ili neka ih trpi još koji dan. Kažu da će do petka biti kiše i toplog vremena.








P.S. I Škrabalica je bojila sneg danas (jupiii), izgleda da je ovaj ponedeljak bio jedan veseo zimski dan.
Čestitam svima kojima je i bez šarenog snega bio pun radosti i boja.

4 comments:

gospodja Tralalalinski said...

Super igrarija! Vidi se da je bilo puno zabave.

Ninočka said...

I jeste, mada se radujem toplim danima. Kao i uvek. :)

Škrabalica said...

Jao, jao kakva princeza!
Ja sam pomislila kada sam videla vaš metod da je bolji za malce. Lakše se dobijaju rezultati. Prskalica iziskuje više truda, ali je i ona jako zabavna!
Nadam se da smo ovim šarenilom prizvali proleća :D

Ninočka said...

Pa ako još neki sneg odluči da nas počasti dobrom igrom, ovde godine, možemo da uporedimo rezultate: mi sa prskalicama, vi sa flašicama. Jos samo jedan savet: flasice od iva vode, one najmanje, nisu tako dobre kao flasice od 0,33l.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.