Pomislim, ja bih ćutala, uzela ono što su mi odradile, i otišla što pre. Tako bi bilo sasvim sigurno! Ali svaka často ovoj gospođi, nije bre došla tu da sluša kokoške kako se prepiru. Em troši pare (možda jedva skupljene), em čeka u redu, možda je pobegla od iste stvari baš tu, u supermarket. I onda je dočekaju mesarke, da joj pokvare dan i snežnu idilu - mora da sluša kad već kupuje. E pa neće ona! I ne treba, ko su bre one da je truju mržnjom. Pobunila se i ućutkala ih, kratko i jasno. Otišla zadovoljna!
Zanimljivo, ali nisam se ni okrenula da vidim sta se dešava.
Osmehnem se i odem što pre. Da i mene ne truju oni što dalje zvocaju... žalfije i tako nema.
I još nešto, kad kuvate šerbet (zaprženo mleko ili karamelisano mleko)... a to ide otprilike ovako:
- kašiku šećera stavite u suvu šerpu da karameliše na vatri,
- kada bude zlatno žute boje sipate šolju hladnog mleka,
- ili vode,
Hihihi (Deda Mraz kaže hohoho) baš sam vam ja neki kućni lekar. Al' htedoh da istaknem... ako na blog dođe neko neupućen, a dajući uputstva, Mama mu tu informaciju preskoči. Ustvari pretpostavi da se podrazumeva.
I još nešto, ako ne volite kajmak koji se hvata na vrelom mleku (doduše ispostili su mleko do očajanja, pa to što se uhvati više i nije lako primetiti u šolji) samo ga mešajte dok ne bude spremnio za piće. Brzo se hladi a i treba ga piti toplo.
0 comments:
Post a Comment