Još toga otkrivam ovih dana

Unikatne šolje na dar

28 January 2011

Ovako nešto imaju samo naše bake i deke i još neki dragi nam rođaci. I niko više!
Fomasteri su specijalno namenjeni za crtanje po keramici, kada završine sa radom morate ih zapeći u rerni. Znam da ima i flomastera drugih proizvođača i kao i drugih proizvoda tj. načina da se ukrase šilje. Recimo, ako su vam deca starija mogu da crtaju četkicom ili da ukrase šolje salvetnom tehnikom.

Šta se nama desilo: pošto su deca neposredno pre Nove godine bila na zimovanju, šolje smo oslikavali jedno veče. Svih 11 komada. Kako crtanje po krivoj površini šolje i nije najlakša stvar koju možete od njih da zahtevate, imali su puno posla.
Rasporedite posao na više dana! Ne sumnjajte u količinu boje u flomasterima, ima je sasvim dovoljno da ih pustite da se igraju koliko god hoće. Mada je sigurno bolje sa bojama u teglici.
U svaku šolju dodajete po neko slatko iznenađenje, čestitku sa imenom osobe kojoj je namenjena (naravno da to biraju deca), i ako pakujete više komada možete kao deo poklona dodati i mali poslužavnik ili drvenu dasku za sečenje.

4 comments:

huana said...

Divne su! Ja bih jednu! Da sam ja baka,koja je ovo dobila,teško da bih mogla ne zaplakati od sreće :-) Inače,nisam znala da ima takvih flomastera,ja sam razne teglice oslikavala bojama za staklo,al ovo je još ljepše!

gospodja Tralalalinski said...

Solje su savrsene! Flomasteri su sigurno mnogo zgodniji za klince, s obzirom na to da flomastere i inace najradije biraju. Cista petica!

Škrabalica said...

Ja sam davno naručila sestri te flomastere, a ona mi uzela boje. Iskoristila ih je da oboji ona šolju, a mi ništa ne uradismo. Mogle bi probati, lep podsticaj ste nam dali :) :-*

Ninočka said...

Hvala drage moje!
Videh na jednoj kutiji običnih giotto flomastera reklamu za njihove tzv. decor glomastere. Njima valjda može da se crta po svemu i svačemu, ali ih nigde u prodaji nisam našla.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.