Još toga otkrivam ovih dana

Najlepša na svetu, Snežana

20 June 2011

 Beše to još početkom proleća. Ove godine smo odustali od igraonice i rođendan smo slavili u vrtiću. Naravno, da bi pristala bez suza i tuge, Beti je morala da bude oduševljena idejom. I tako je kostim koji smo dobili od Tetke konačno mogao da bude upotrebljen na pravi način: pravićemo proslavu na temu Snežane, bez 7 patuljaka. Zapravo bilo je i njih, ali o tome ću vam pričati kasnije, na žalost bez slika.

Pa da počnemo... Potreban vam je kostim Snežane, hvala Tetka.
Dalje, kartonska kutija, papir ili karton u boji, dečiji pečati, flomasteri, lepak, krep papir, rolne od toalet papira, štampač, dečije novine (Princeza, ...).
Zatim balon, smesa od brašna i vode, iscepkane novine, krep papir... pravimo pinjatu.

Krenimo od početka. Slaniše koje smo kupili za proslavu stavili smo u kartonsku kutiju, dvorac.

Od roalni toalet papira napravili smo kule, svaku zasekli na dva mesta i navukli na uglove kutije, tako da ne spadaju. Cigle sam iscrtali flomasterima, Beti je docrtala princezu, princa i dvorane, Niki neke prozore, nalepio je i vrata.

Nisam slikala sa strane pa se ne vidi da je ovo jedan cvetni balkon, parče kartona sam fiksirala za kutiju pomoću krep trake, a nju zamaskirala cvetovima od krep papira koje je Beti lepila.

 Sa druge strane kutije okačili smo raznobojne zastavice sa imenom slavljenice. Celi dvor slavi njen rođendan.


Na dno smo stavili leptiriće lizalice, karton se presavije na pola, iseče oblik jednog krila, zaseče se na dva mesta koliko da se kasnije provuče lizalica. Recimo ovako. Kada se otvori presavijeni karton, krila možete ukrasiti po volji, čak ispisati imena svakog deteta iz grupe. Beti je svakog leptira ukrasila pečatima sa likom Snežane.


Za zabavu u vrtiću sremili smo 3 stvari koje na žalost nisam slikala:
1. Iz časopisa, dečijih, kao što je Princeza i slično, isekla sam sve stranice koje su u vezi sa Snežanom i 7 patuljaka. Stranice sam povezala, zapravo zaheftala, i to su postale nove novine ali tematski sređene. Bilo je tu i priča u stripu, i igrica (npr. pronađi razlike, pronađi para datoj slici ili senci među nekoliko koje nisu iste, i sl.), bilo je i priča koje su im vaspitačice čitale.

2. Odštampala sam bojanke tako da ima za svako dete u grupi i povezala ih u blok. Slike sam preuzela sa coloring book i all kids network. Uputstvo za izradu bloka je ovde. A blok može da ukrasi i mlađi brat. :)

3. Skupljala sam rolne od toalet papira, odštampala sa DLTK's likove koje su deca bojila, lepila na rolne, igrala se, napravili su izložbu koja je neko vreme bila u vrtiću, a na kraju je svako dete odnelo svoju lutkicu kući.
Imali smo Snežanu, vešticu, kraljicu, kraljeve, princa, svih 7 patuljaka, šumske životinje (zečeve, rakune, ptice, žabe, mede, lisica, miš, veverica...).



Za slatkiše smo napravili pinjatu. Zapravo pravila je Beti. Ali o tome sledeći put.

5 comments:

3xmama said...

Bas ste se potrudile! Originalno, svaka cast!

Ninočka said...

Zapravo dosta toga može da se uradi sa decom, pa čovek i ne primeti koliko mu je vremena prošlo na pripremi rođendana. A kad se dete raduje zbog svake sitnice, ništa nije naporno.

Anonymous said...

Pratim Vas vec neko vreme, i hocu da kazem da sam Vam neizmerno zahvalna na blogu koji pisete i delite sa nama. Sve na blogu je tako inspirativno, kreativno i toplo.Toliko toga ste mi otkrili...molim vas, samo nastavite.Pozdrav od mene i moje devojcice.Mirjana.

Ninočka said...

Draga Mirjana, Vaš komenstar me je ostavio bez teksta :). Obradovao me, iznenadio, zbunio... sve po malo. Hvala Vam neizmerno na ovim divnim rečima podrške, potrudiću se da se što pre vratim pisanju bloga, mada sam uletela u obaveze koje mi ostavljaju jako malo, gotovo ni malo vremena za bavljenje blogom. Puno poljubaca šaljem vašoj devojčici i Vama!

Mia said...

Hi,
it is a really great blog!
I can see a lot of effort put into it.
Keep posting and if you would like to see more free coloring pages then visit those two too:
Printable coloring pages
Kolorowanki

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.