Još toga otkrivam ovih dana

Štrumpfastičan dan Štrumpfova

29 June 2011


Mama, šta su to Štrumpfovi?
Hmmm... pa kako da vam objasnim... Štrumpfovi su mali, plavi, sa belim krivim kapama, i belim pantalonama i cipelama, i imaju samo jednu devojku... i jednog starog Štrumpfa koji jedini nosi crveno umesto belog odela...
Ali šta su?
Paaa... Štrumpfovi suuuu... Štrumpfovi!
Ali...
Gledaćemo crtani, i film. Kraj.
Kako da im objasnim?!? Ovo je doduše, bilo u vreme kada je krenula da se vrti reklama za film. Sad bar znamo o čemu se radi, imamo i slikovnicu. Ali neobično je što su to likovi iz istih onih crtaća koje sam gledala i ja. A bilo je to baš davno.

Svetski dan Štrumpfova je 25. jun i, što bi rekao Veliki Štrumpf, ovaj praznik je najštrumpfastičniji dan godine. Planirala sam da se obučemo u plave majice i bele šorciće, ali je ova subota bila hladnija nego što je trebalo. :)

Bili smo na proslavi (videćete kasnije) ali ne možemo se pohvaliti izvrsnim provodom. Lutkice su bile podeljene i pre 12h kada je počela proslava (na slici levo), a sve je izgledalo prilično neorganizovano. Otišli smo posle nekih pola sata, na spavanje, a nastavak programa nismo videli. Radionice su, kako su nam rekli, trebale MOŽDA da se nastave kasnije, suviše možda za ove male glavice.

Film ćemo gledati obavezno, jedva čekamo da vidimo u akciji ove male... "gremline"???.  Nismo se slikali sa gumcima koji su sinhronizovali film, ali zato su nam se lutkice mnooogo svidele. Pa su nas onda slikali. A mi smo slikali one koji su slikali nas. :)


Treći dan, pet boja... PLAVO.

0 comments:

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.