Još toga otkrivam ovih dana

Ribica i dinosaurus

10 June 2009

Verovatno su već sva deca videla ove igračkice što rastu u vodi, pa vaš dinosaurus postaje veliko vodeno čudo.
Ja sam igračke kupila pre par godina na sajmu knjiga u Domu sindikata, i stalno sam čekala da deca porastu dovoljno da ih cela stvar zainteresuje. U međuvremenu je to prestalo da bude čudo, videla sam nekoliko sajtova na kojima se priča o hemijskim ogledima za decu i sličnim stvarima. Svuda se pominje supstanca koja u vodi raste itd.

Tako smo i mi odlučili da počnemo da "gajimo" naše ljubimce.
Da ne počinjem priču o tome kako je dečija želja da unesemo živog stvora u stan, a ja dalje od kornjače ne mogu da maknem, sve ostalo je nemoguće gajiti a ne mučiti u dvosobnom stanu.

I ubacili smo ih u vodu, i riba je kasnije iz flaše morala da pređe u teglu, da bi mogla povremeno da se izvuče i pogleda. Uz obavezno "uuuuuuuuuuuuuuuu, kolika 'iba" i "Jeeeeeeeeee, koliki dinosauruuus". I sve tako lepo i slatko.


Al' kad vam đavo ne da mira. Mora Mama da vidi dokle će da rastu, i "...neka ih ljubavi još koji dan", i "Daću ti igračku, samo da još malo poraste", ili "Još samo da vidimo dal' će da preraste teglu". Ovo poslednje me naročito zanimalo.

Odmah da vam kažem, NEĆE.
Bar naše nisu htele (baksuzi).
Riba je pukla na nekoliko mesta, dinosaurus samo na repu. Al porasle su i više nego što poslednja slika prikazuje, sve do vrha. I dalje se nije moglo.
Deca su bila FENOMENALNA, samo su rekla "ooooooooooooooooo :(, ma nema veze", uzela su ih i igrala se danima, dok se igračke nisu ponovo smanjile.

A da sam uzela veću teglu...
Hmmm, zamislite kako mi rastu rogići na vrh glave, već kujem plan za sledeće dve igračkice... Kad beše počinje sajam knjiga?...

2 comments:

Škrabalica said...

ah, imasmo mi neko pile, dosta je naraslo i ono. videh na rapex-u da ih povlače mnoge, kažu da rastu do dva i po puta, a po zakonu bi trebali samo do 50%. Mutanti, hihi

Ninočka said...

Tek sad videh i ja, eee :(. A ja sam ih još i zalivala da više rastu, dobro je da su igračke za decu pa ih nisam đubrila supstratima za cveće. Samo kad ih ne prave u obliku onih groznih nindža kornjača, bilo bi ironično. :) Hvala za upozorenje.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.