Znam da Beti ne voli pohovane, to ću spremiti Nikiju, al bacim pogled na net da vidim ima li nešto drugo za nju.Nabasam na recept kod Maslinke. Malo sam ga prepravila jer nisam imala topljivi sir niti šunku, dodavala sam sastojke odokativno, što inače uopšte, ni najmanje ne liči na mene. Nenadano, dobila sam odličnu varijantu projare, Beti se slatko najela, a ja sva srećna. Extra je i kad se ohladi.
Sastojci:
- 2 tikvice, srednje veličine, izrendati i ostaviti da se ocede (mada se meni čini da to i nije neophodno pošto ti sokovi posle sjednine sastojke i brašno, tako da ću ja sledeći put da pomešam sve, ništa ne treba bacati),
- Sir, kravlji, nemasni, 200g-300g (recimo, šta sir može da pokvari?)
- Kajmak, 2 pune kašike
- 3 jaja
- 3 šoljice (belog) kukuruznog brašna
- 2-3 šoljice mekog pšeničnog brašna
- 1 prašak za pecivo
Prijatno.
P.S. Preprevke i dorade dozvoljene, od strane autora i ostalih.
0 comments:
Post a Comment