Još toga otkrivam ovih dana

Zeka, kuca, meda il ostali

31 May 2009

Zečići u igri
Maske su jedna od omiljenih igračaka u našoj kući ali ovog puta deci sam htela da napravim nešto jednostavnije. Pre svega nešto što im neće stajati na licu.
Setila sam se mede sa Kids Craft Weekly (deo br.5).
I tako je počelo.Trebaće vam malo belog papira, šarenog, lepak, makaze, rajf i najviše od svega-dobre volje.
Moja su deca mogla da biraju koje životinjice žele da budu: zeka, kuca, meda, maca, mišić, šta_već_oni_hoće.

Beli papir presavijete na pola i sečete presavijen papir (tako da vam je prevoj dole). Bitno je da sečete tako da koren uveta bude na prevoju (onom delu na kom ste papir presavili) i da papir tu ne presečete. Zapravo ćete dobiti jedno uvo sa zadnje i prednje strane, ali tako da su one u korenu spojene. Jednostavno izrežete oblik koji malac odabere. Za to vam ne treba neki "template" mada i to mogu lako da napravim, jednostavno secite kako bi to trebalo da izgleda, pa i ako pogrešite, bacite beli papir (najbolje onaj za kopiranje) pa secite ponovo.

Sada otvorite simetrične strane uveta, ubacite rajf na prevoj, a strane spojte lepkom.

Onda isti taj oblik, samo manji, izrežete od šarenog papira ili hamera u boji rajfa. Dva puta. Za svako uvo po jednom. Zalepite sa prednje strane svakog uveta.
Ako je potrebno (moja su deca malo dramila oko toga što im uši "padaju", pa se ne vide, ne stoje uspravno, ne mogu sa njima da skaču kao zeke) malo učvrstite svako uvo selotejpom. Najbolje da spojite papir sa samim rajfom.

Tako smo dobili roze kucu, crvenog i zelenog zeku, mogla je i žuta maca...
Mogle su uši zecu i biti malo krivlje, pa savijene, al njima su bile dobre baš ovako. :)))

Pa onda repić za zeca... Nadam se da ste ga prepoznali, papir presavijen na pola isečete, i jedan deo ubacite u pantalonice, a drugi ostavite da viri. Ako vam dete prebaci da nije čupav, uzmite malo lepka, salvete cepkajte i gužvajte pa lepite po papiriću, biće čupavo!









K'o cveće u proleće,
kao uši zecu,
kao deca rastu
parkovi za decu

Ma nema šta ne mogu
samo kad se trude
velika deca
za male ljude


Evo u ušiju od kuce, sa kucom koja nam je bila inspiracija (kuca muza). Beti je imala haljinicu sa dugačkim platnenim kaišićem koji nam je bio rep (kucin) i vukao se svuda po sobi. U vreme kad sam pomislila kako bih mogla da stavim slike na blog već je izgubila strpljenje da pozira.


Evo i mame na slici koja je made by Niki, mislila sam da će umesto mene sliku krasiti parket, al kad već nije tako, da ga bar nagradim sopstvenim pojavljivanjem na blogu.







P.S. Ako nekog uopšte ovo zanima, a nije me razumeo, dodaću slike sa uputstvom.

0 comments:

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.