Još toga otkrivam ovih dana

Kolaž

23 May 2009

Najteža stvar za dete, ne samo predškolskog uzrasta, već na žalost ovo važi i za one koji idu u starije razrede osnovne škole, jeste da zna da zabavi sebe. Već negde od treće godine oni traže pomoć roditelja, koja ide mnogo dalje od same ideje. Traže da mame i tate učestvuju u baš svakom koraku igre. I to je sve ok, donekle.Ovog puta pokazalo se da gornja teorija uopšte nije tačna, to je valjda onaj izuzetak koji potvrđuje pravilo :).
Samo je trebalo prineti sve: makaze, neki katalog-iz dečije prodavnice ili drogerije biće im najzanimljiviji, lepak, flomastere, papir za seckanje i papir na kom će da prave kolaž. Beti je prvo sekla beli papir praveći neke nepoznate oblike. Od njih je kasnije, crtanjem, stvorila dijamant, kapu i nešto :) te male glavice su čudo.
Možda bi uz našu pomoć taj kolaž bio priča, ali mi smo odlučili da Betinoj mašti prepustimo sve; i izradu, od seckanja, preko mazanja lepkom do samog lepljenja, gde i kako ona hoće. Ne sumnjam da je ona i imala neku ideju.

2 comments:

Škrabalica said...

Sjajno! Pravimo još danas!

Ninočka said...

Baš mi je drago da vam se ideja sviđa. Javite kako je prošlo, želim vam puno zabave.

 
Creative Commons лиценца
Ово дело је лиценцирано под условима лиценцеCreative Commons Ауторство-Некомерцијално-Без прерада 3.0 Србија. Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-No Derivative Works 3.0 Serbia License.